Kategori

Tok saken i egne hender!

Da Petter Espegard ikke fant produktet han trengte på butikken, tok han saken i egne hender og utviklet det selv!

«Jeg skulle bygge en terrasse på hytta, og trengte plater til å legge under bordene for å få det tett under» forteller han. «Jeg var helt sikker på at et slikt produkt var lett å få tak i, og dro av gårde til byggevarehandleren for å kjøpe det» forteller han. Men etter en runde hos flere forhandlere måtte han innse at produktet ikke fantes. Da fikk han ideen- han ville utvikle det selv!

14 år senere sitter han på kontoret til Til-Tak i Kobbervikdalen i Drammen, som i dag har 7 ansatte og distribuerer produktene sine til de største byggevarehandlerne i landet. De får svært gode tilbakemeldinger fra sine kunder.«En viktig suksessfaktor for Til-Tak er nok at det er produkter som tilfører kunden verdi. Resultatet de får, som en ekstra uteplass, lagringsplass eller lignende, er noe de merker nytten av i det daglige.» forteller Petter. «I tillegg har flere av oss som jobber her vært med fra starten, og gjennom videreutvikling av produktet er vi stolt av å nå kunne garantere at det er 100% tett» forteller han.  

Interessen for gode, innovative tekniske løsninger har Petter hatt helt siden han var liten, og sammen med flinke folk i teamet har de utviklet to ulike løsninger, Til Tak original for nybygg, og Til-Tak light for ettermontering på eksisterende terrasser. 

«Vi selger desidert mest av Til-Tak original akkurat nå, men tror potensialet er veldig stort for Til-Tak light også. Har man en terrasse enten hjemme eller på hytta, er det en enkel og rimelig måte og utnytte allerede bebygd areal på. Skal man bygge tilbygg på huset med ny bod eller utestue, er det en lang og kostbar prosess med byggesøknad osv. Nå kan man utnytte plassen man allerede har fått godkjent. I tillegg er det enkelt å legge, og jeg vil påstå alle kan får det til hvis man leser bruksanvisningen og bruker de anbefalte produktene. Det er nesten en fordel å ikke være proff, for da leser man gjerne bruksanvisningen godt», forteller han med et smil. Mange bruker også systemet som drenering, selv om de har terrasse på bakkeplan, for å lede overflødig vann vekk fra kjeller.

Selv om Petter og resten av teamet bak Til-Tak nå er fornøyd med dagens produkt, mener han at det alltid er rom for å utvikle seg videre og se på nye løsninger.

Om veien videre forteller han at Til-Tak holder på å utvikle en egen produksjonsmaskin, som kommer til å gjøre bedriften mer konkurransedyktig. «I dag blir platene produsert hos en underleverandør, men vi ser at vi har mange fordeler ved å produsere dem selv. Vi får ned produksjonskostnaden og hever kvaliteten på produktet enda noen hakk opp» forteller han.

Her Petters tips til deg som vil legge Til-Tak:

  1. Les bruksanvisningen godt, og bruk anbefalte produkter. Til-Tak har en egen pakningsmasse som ikke herder, og dette er avgjørende for et godt resultat!
  2. Man trenger ikke ha noen forkunnskaper for å legge Til-Tak, hvem som helst kan få det til om man følger anbefalt framgangsmåte.
  3. Jo mer solid konstruksjon man bygger terrassen, jo bedre resultat vil man få. Enhver vibrasjon vil forplante seg til platene. I tillegg bør man sørge for at underlaget er rett.
  4. Dersom du bygger en ny terrasse, men ikke har tid eller midler til å legge Til-Tak med en gang, vil jeg anbefale å legge svillepapp/membran oppå bjelkelaget, slik at det er tilrettelagt for å legge på Til-Tak light i etterkant.

Da er konstruksjonen godt beskyttet, samtidig som det er lagte et godt grunnlag for neste fase; 100% tett terrassegulv, som gir mulighet for å dekke de behovene man har både til bodplass/carport og uteplass under tak:https://www.youtube.com/watch?v=7HFJCzPZxDs

https://www.youtube.com/watch?v=z-8t7JO2io0

https://www.youtube.com/watch?v=mVzGgwtqtvU&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=7o5HsxUfu6U&

 TIL-TAK AS, NorgePb 737 Strømsø, 3003 Drammen, Tlf: 32 83 03 00 E-post: post@til-tak.noRing oss På 32 83 03 00