Kategori

Andre og Renate fikk besøk av Sinnasnekker'n!!

Hvordan var det å møte «Sinnasnekkern» utenfor TV skjermen?

Jo, det var veldig spennende å se og oppleve hvordan han egentlig er. Det fine var at all nervøsitet og usikkerhet forsvant med en gang han dukket opp. Han viste seg å være en jordnær, enkel og direkte fyr som man kan føle seg vel sammen med. Samtidig fikk vi en trygg følelse av at Otto vet hva han holder på med. Han er veldig engasjert og kommer med egne ideer og løsninger, samtidig som han lar seg inspirere og imponere av våre ideer og ønsker.

Fra å være en kul fyr på TV, har han nå blitt en ekte person som er lett å like, og være sammen med. Den eldste gutten vår sier han ikke skjønner hvorfor han blir kalt sinnasnekkeren, når han ikke er sinna. Det er vi vel ganske enig i, for han er en kul fyr som skravler og ler mye.Hvordan har prosjektet gått så langt?

Det har dessverre gått litt sent; 3 små og 2 fulltidsjobber krever sitt. Det ene drar med seg det andre, så vi har i tillegg fått satt inn en stor skyvedør, byttet vinduer og panel på veggen mellom stue og terrasse. Litt sykdom innimellom har det også vært, men det er godt å ha oppfølgingen fra TIL-TAK og Otto, som hjelper å holde fokus og korrigerer der det er nødvendig. Vi føler vi er en del av et team, og har noen støttespillere med oss, som hjelper prosjektet fremover.Men; det er et veldig artig prosjekt med tanke på hva vi hadde, og hva vi nå får ut av det. Den gamle terrassen som stod der, var ikke regntett; og dermed var hele det store området ut mot hagen et trist skue. Det var et fuktig, ubrukelig sted som skilte hus og hage.

Når vi omsider blir ferdig, får vi en fantastisk oase mellom de to elementene som skaper en helhetlig uteplass vi bare har drømt om tidligere.
Hvordan opplever du TIL-TAK produktene?

Man må være mye mer nøye enn jeg hadde regnet med.  Men det er ikke verre enn at man må følge alle anvisninger i brosjyre og video for å få et 100% resultat. Monteringsanvisningen bærer preg av at til-tak gjengen virkelig har opparbeidet seg betydelig kompetanse på alle problemstillinger som kan dukke opp, og de har enkle løsninger som er lett å utføre i praksis.

Da vi rev den gamle terrassen, og skulle bygge terrassen opp helt fra bunn av, ønsket vi å forsterke bæreevnen ved å bytte ut de gamle 48x148mm bjelkene med 198mm bjelker, og senteravstand 50cm mellom bjelkene. Derfor brukte vi TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene. Svillepappen eller grunnmurspappen som mange kaller den, må legges sentrert, og helt rett på bjelken, uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen, og føre til lekkasje langs bjelkene.Her måtte vi ta opp de to pappremsene i midten av bildet over, og legge på nytt, da vi ikke var klar over viktigheten av dette på forhånd.


Svillepappen erstatter nemlig behovet for å bruke TIL-TAK pakningsmasse som er viktig å bruke dersom man monterer duken på undersiden av terrassen uten å ta opp gulvet.

Nå er gulvet ferdig, og duken montert. Vi er veldig fornøyd med resultatet, og gleder oss til videre innredning av plassen under terrassen. Det er helt fantastisk at det var så enkelt å få en helt tett terrasseløsning.

Hva ser dere mest frem til når prosjektet er ferdig?

Med 3 aktive barn så er vi avhengig av å være mye ute. Dette er noe vi alle er veldig glade i. Før har det ikke vært så hyggelig å bruke uteplassen, fordi det har regnet gjennom veranda-en og tatt lang tid før det har tørket opp. Så nå ser vi absolutt mest frem til et koselig og praktisk uteområde som vi kan bruke i all slags vær og i flere årstider. Vi gleder oss til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor, kjølige høst kvelder i den innglassede kjøkkendelen som kommer etter hvert, og at de tre barna våre kan leke fritt i hagen samtidig som vi har utsyn fra stue og veranda gjennom det nye glass-rekkverket på veranda-en.
Hva har vært mest utfordrende med dette prosjektet?

Å prioritere tid til terrasseprosjektet imellom jobb, skole barn og sykdom.TIL-TAK AS, NorgePb 737 Strømsø, 3003 Drammen, Tlf: 32 83 03 00 E-post: post@til-tak.noRing oss På 32 83 03 00