Kategori

-Derfor valgte vi svalehaleplater

Da kontorene i tredje etasje i Kirkegata 12 i Kristiansand skulle renoveres, var bjelkeavstanden fra byggetiden så lang at det skapte utfordringer for byggmesteren. Det ble Sveins første møte med svalehaleplater.

Svein Høyåsen valgte svalehaleplater fordi de kunne legges selv med lang bjelkeavstand, noe som er vanlig på eldre bygg. I tillegg har de en god lydisolerende effekt.

-Bygget er fra 1893 og avstanden mellom bjelkene er 90cm. Gulvet var skjevt, og forstyrrende lyd hørtes godt mellom etasjene. Det var da vi ble tipset av Neumann Bygg om svalehaleplatens egenskaper: De kan legges på bjelkeavstander opptil en meter, uten ekstra understøtting. Samtidig kunne vi få bukt med lydgjennomtrengningen, med disse platene flytende på trinnlydstrimler oppå bjelkelaget. Det førte til at vi ville prøve det ut, forteller Svein Høyåsen fra Byggeservice i Kristiansand.

Rask og enkel byggeprosess

I forkant av monteringen av gulvet, ble det lagt en duk over bjelkene og blåst inn isolasjon mellom bjelkene.


Deretter ble kantremser mot vegg og trinnlydstrimler på bjelkene lagt ned, før platene ble lagt ut. Det tok oss to timer å legge halve gulvet på ca 140 kvm.

Det ble fuget godt mellom svalehaleplatene for å få et tett gulv før sparkelen ble lagt.

-Vi var veldig spent da vi skulle prøve ut sparkel i stedet for betong, som er det vanlige å bruke oppå platene. Men vi fikk god veiledning av TIL-TAK til hvordan vi skulle få et tett resultat, og en representant var med oss da vi la de første platene, forteller Høyåsen.Tett og fint resultat

Glenn Ege, som ble leid inn for å sparkle oppå platene, ble positivt overrasket over løsningen. Hele jobben tok i underkant av to timer, og det var enkelt og greit å gjennomføre. -Man kan si det var svært vellykket å bruke sparkel oppå platene, og nå ser vi frem til å teste det i bruk, sier Ege.Glenn Ege er i gang med å legge sparkel oppå svalehaleplatene, og er svært fornøyd med at platene holder tett, selv med sparkel som er mer flytende.

 Sparkelen la seg fint på svalehaleplatene. Her er gulvet slipt og klargjort for gulvbelegg.TIL-TAK AS, NorgePb 737 Strømsø, 3003 Drammen, Tlf: 32 83 03 00 E-post: post@til-tak.noRing oss På 32 83 03 00