Kategori

Kjapt, økonomisk, sterkt og enkelt!

-Svalehaleplatene er fantastisk enkle å bruke, jeg sparer på bruken av betong, og jeg har mulighet for å komme til under badegulvet dersom jeg har behov for det. Jeg skal bygge om deler av fjøset til atelier, og vurderer sterkt å bytte ut det gamle spaltegulvet i tre med svalehaleplater og betong der og. Kjapt, økonomisk, sterkt og enkelt!, forteller Pelle Moe, som har brukt svalehaleplater til oppussing av badet. Les om prosessen steg for steg her!

Huset er et bindingsverkshus fra 1937, med de utfordringer det byr på! Det er gamledelen nærmest som Pelle nå pusser opp.

Slik så det ut på badet da han hadde fått meislet opp det gamle betonggulvet. Det var støpt rett oppå plankegulv i 1964, og både deler av gulvet og bjelkelaget under hadde råtnet bort.

 Her har han fått på plass nye bjelker og fått de i vater. Han isolerte mellom bjelkene og la ned den første svalehaleplaten. Den skulle ha hull til kloakkrør til toalettet og sluken til dusjhjørnet, som han skar til med stikksag. Et godt tips: pass på at stikksagbladet er langt nok, en del av dem er for korte og gjør kuttingen umulig.

 Her er flere plater på plass, og striper med isopor plassert mellom platene og veggen for å gi betongen plass til å ekspandere.

 -Her var jeg litt for ivrig med fugeskummet rundt sluket, men det var enkelt å trimme bort med en kniv etter at skummet hadde herdet, forteller Pelle.

 -Jeg skrudde fast lister og støpte dusjhjørnet først, fordi jeg skulle ha mer fall der enn i resten av rommet, forteller Pelle videre.

 Nå er gulvet ferdigstøpt, og det er bare å smøre seg med tålmodighet og nyte utsikten!, forteller Pelle.

 

TIL-TAK AS, NorgePb 737 Strømsø, 3003 Drammen, Tlf: 32 83 03 00 E-post: post@til-tak.noRing oss På 32 83 03 00