Kategori

Renate og Andrè fikk hjelp av TIL-TAK og Sinnasnekker’n Otto Robsahm: Se den utrolige forskjellen!

Renate og Andrè bor med sine tre barn i Sande i Vestfold. De hadde lenge hatt et ønske om å bruke arealet under verandaen til uteplass, men syntes det var vanskelig å komme i gang. Nå, når prosjektet er i havn og de kan nyte sin deilige utestue, er de klar i sin tale: Det er virkelig verdt det!


Renate og Andre har byttet ut et fuktig, ubrukelig sted med en deilig oase.

Man må bare hoppe i det
-Vår anbefaling til andre i samme situasjon, er at man bare må hoppe i det! Det er så verdt det når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage. Vi som har tre barn tilbringer mye tid ute, så det betyr mye for oss å kunne lage mat, spise og sitte og snakke utendørs, forteller de. Selv om begge har en travel hverdag fulltidsjobber og familieliv, har de allikevel klart å gjennomføre en totalforvandling av uteplassen i høst/vinter.

Mye finere enn vi hadde trodd
-Det er utrolig å se på hva vi nå har fått ut av dette arealet. Nå har vi en uteplass som knytter sammen hus og hage, og gir oss en fantastisk oase der barn og voksne kan kose seg sammen. Den gamle terrassen som stod der, var ikke regntett; og dermed var hele det store området ut mot hagen et trist skue. Det var et fuktig, ubrukelig sted som skilte hus og hage.
Det har vært veldig gøy å jobbe med dette prosjektet sammen med TIL-TAK, Otto og kona Marion; vi er så glad for alle innspill og ideer som har bidratt til et så fantastisk resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som allerede har tatt i bruk den nye uteplassen til med stor glede og entusiasme.



Plassen under terrassen er ikke til å kjenne igjen.


Vær nøyaktig og følg bruksanvisningen

Da vi rev den gamle terrassen, og skulle bygge terrassen opp helt fra bunn av, ønsket vi å forsterke bæreevnen ved å bytte ut de gamle 48x148mm bjelkene med 198mm bjelker, og senteravstand 50cm mellom bjelkene. Derfor brukte vi TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene. Svillepappen eller grunnmurspappen som mange kaller den, må legges sentrert, og helt rett på bjelken, uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen, og føre til lekkasje langs bjelkene.




Endelig kan vi forlenge utesesongen!
Vi gleder oss til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor, og koser oss med kjølige vår- og høst kvelder i den inn-glassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over, har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen, og kan følge barnas lek også derfra.

SE UNDERVEIS BILDENE FRA PROSJEKTET HER:
https://www.dropbox.com/sh/5pnt41i1blfq6t3/AABfN4Y7B-noALQ7Bwm7uSbsa?dl=0




TIL-TAK AS, NorgePb 737 Strømsø, 3003 Drammen, Tlf: 32 83 03 00 E-post: post@til-tak.noRing oss På 32 83 03 00